A piros masszából 6 egyforma golyót formázunk, majd a zöld masszát is 6 egyenlő részre osztjuk. A zöld masszával beburkoljuk a piros golyókat, így készítve kis dinnyéket. A golyókat egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljanak.
Másnap elővesszük, és éles késsel mindegyik dinnyét 8 szeletre vágjuk. Érdemes először félbe vágni őket, majd a vágott felükkel lefelé fordítva tovább szeletelni, így elkerülhető, hogy a zöld szélek morzsálódjanak. Ez a módszer garantálja a szép szeleteket.
Miután felszeleteltük a dinnyéket, olvasztott csokoládéból kis magokat pötyögtetünk mindkét oldalukra fogvájó segítségével, vagy csokidarával is megszórhatjuk őket. A piros részhez az eredeti recept sárgadinnye aromát javasol, de ha nem találunk ilyet, a rumaroma is tökéletesen megfelel.