Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál rum
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
Töltelék:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 mandula vagy dió aroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formák a mélyedéseibe tesszük a golyókat, ráhajtjuk a tetejét és sütjük (ez a sütő olyan elven működik mint a sajtos tallér sütő, csak dió formára van kialakítva) fent a gázon.
A töltelékhez a tojásokat a porcukorral jól kikeverjük. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja). Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kikavarjuk. Végül az aromával összekavarjuk.
Megtöltjük a kisült tésztát a töltelékkel és 2-2-t összeragasztunk.
