A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes méretű vajjal kikent, lisztezett tepsibe (25*35 cm) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt félig megsütjük.
Még forrón megkenjük a baracklekvárral és készre sütjük még további 10 perc alatt.
Közben a tojásfehérjéket habbá verjük, a végén a porcukorral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal tovább verjük. A felvert habba óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
A sütemény tetejére simítjuk a diós habot és a sütőbe visszatolva aranybarnára pirítjuk kb 10 perc alatt.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert csak teljesen kihűtve lehet szépen szeletelni.