Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 ek kakaó (holland)
- 1 tojás
Krém:
- 13 dkg porcukor
- 1 tojás
- 13 dkg vaj
- 1,5 ek zöld színű keserű mandula aroma
Elkészítése:
Krém készítése:
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje a hűtőben megdermedni. Gőz felett kezdjük el keverni a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett (robotgéppel) főzzünk belőle sűrű krémet, legyünk türelmesek, mert ehhez kell minimum 15 perc.
Hagyjuk langyosra lehűlni, és szintén robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a mandula aromát. Ha teljesen kihűlt, tegyük megdermedni a hűtőszekrénybe.
Tészta készítése:
A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóval és a dióval. Hozzámorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojást, és tésztává gyúrjuk. Vegyük elő a diócska formákat, és mindegyiket béleljük ki a tésztával. Figyeljünk rá, hogy vékony legyen a tészta és üreges,mert sülés közben nőni, dagadni fog, és kell, hogy hagyjunk elegendő helyet a krémnek.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk lehűlni, és óvatosan ütögessük ki a formából. Töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy napig összeérni.
[box style=”info”]Én durumlisztet használtam, de természetesen a finomliszt is jó.[/box]

