Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Omlós tészta: A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a gáztepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe. Dióhab: A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.12.19.

Hozzávalók egy nagy gáztepsihezOmlós tészta

Dióhab

Továbbá

Elkészítése

Omlós tészta:

A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.

Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a gáztepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.

Dióhab:

A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.

Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.

Sütés:

A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.

190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.

Díszítés:

A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is