Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióhabos lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj

A habhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg darált dió

A hab közepére

  • 1 kávéskanál baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyújruk, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.

Ezután 3 mm-re kiinyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.

Egy tepsit befedünk sütőpapírral és rásorakoztatjuk a kiszaggatott tésztákat.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a diót, majd tovább keverjük.

A kiszaggatott linzer tetejére kenjük, ügyelve arra, hogy ne fedje be teljesen, mert sütés közben a hab terül.

A közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk.

180 fokos sütőbenkb 15 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diohabos-lekvaros-linzer/