Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Dióhabos linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a liszttel. Ezután a hideg vajat és a zsírt hozzáadjuk, és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd puha, egynemű tésztát gyúrunk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A dióhabhoz a tojásfehérjéket egy csipet sóval […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Dióhabhoz

Közepére

Elkészítése

A sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a liszttel. Ezután a hideg vajat és a zsírt hozzáadjuk, és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd puha, egynemű tésztát gyúrunk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A dióhabhoz a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. A kész habot hűtőbe tesszük, amíg a tésztát előkészítjük.

A hűtött tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

A dióhabot nyomózsákba töltjük, és a korongok szélére köröket nyomunk belőle. A körök közepére sárgabaracklekvárt teszünk.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on, nagyjából 15 percig sütjük, amíg a tészta szélei aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp

A recept nem tartalmaz térfogatnövelő szert, de aki szeretné, adhat hozzá 1 teáskanál sütőport.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is