A sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a liszttel. Ezután a hideg vajat és a zsírt hozzáadjuk, és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd puha, egynemű tésztát gyúrunk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. A kész habot hűtőbe tesszük, amíg a tésztát előkészítjük.
A hűtött tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
A dióhabot nyomózsákba töltjük, és a korongok szélére köröket nyomunk belőle. A körök közepére sárgabaracklekvárt teszünk.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on, nagyjából 15 percig sütjük, amíg a tészta szélei aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp
A recept nem tartalmaz térfogatnövelő szert, de aki szeretné, adhat hozzá 1 teáskanál sütőport.