Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióhabos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg zsír
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • kb 2,5 dl tejföl (lehet több is,ez liszt függő)
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Dióhabhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Közepére

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése

A sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a liszttel. Ezután a hideg vajat és a zsírt hozzáadjuk, és a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd puha, egynemű tésztát gyúrunk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A dióhabhoz a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. A kész habot hűtőbe tesszük, amíg a tésztát előkészítjük.

A hűtött tésztát kicsomagoljuk, és lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

A dióhabot nyomózsákba töltjük, és a korongok szélére köröket nyomunk belőle. A körök közepére sárgabaracklekvárt teszünk.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on, nagyjából 15 percig sütjük, amíg a tészta szélei aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp

A recept nem tartalmaz térfogatnövelő szert, de aki szeretné, adhat hozzá 1 teáskanál sütőport.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diohabos-linzer/