Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 8 tojás 8 púpozott ek rétesliszt 8 púpozott ek cukor 8 evőkanál víz 0,5 csomag sütőpor csipet só Krém: 15 dkg dió 10 dkg porcukor 500 g tejföl Tetejére: 80 dkg eper 2 csomag tortazselé (eper ízű) Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
LigetiK
Beküldte: 2015.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 púpozott ek rétesliszt
  • 8 púpozott ek cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 500 g tejföl

Tetejére:

  • 80 dkg eper
  • 2 csomag tortazselé (eper ízű)


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor és só keverékét.

Sütőpapírral bélelt (38*30 cm-es) tepsibe öntjük a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla.

A krémhez a diót ledaráljuk és elkeverjük a krém többi hozzávalóival.

A kihűlt tésztát tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és vágott felükkel a krémre tesszük.

A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra alatt megdermed a zselé és tetszőleges szeletekre vágva tálalhatjuk is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is