Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diókrémes kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • késhegynyi fahéj
  • 4,5 dl tejföl

A krémhez

  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál rum
  • késhegynyi fahéj

A tetejére

  • 5 dkg csokoládé

Elkészítése

A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk.

A tepsit (24*39 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát két részre osztjuk és két lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben.

A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.

Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládéval csorgatjuk.

Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diokremes-kocka-2/