A vajat vagy margarint lassú tűzön felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit langyos tejben feloldjuk.
A vaj/margarin-méz keverékhez egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket. Fakanállal vagy kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk a tésztát. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, majd kisodorjuk. A kinyújtott tésztákat a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A tésztalapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük őket.
A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a darált diót, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, a reszelt narancshéjat és a rumot, és alaposan összedolgozzuk.
Az egyik sült tésztalapot megkenjük a krém felével, majd átlósan kirakjuk cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a piskótákra kenjük, és a másik sült tésztalappal befedjük.
A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét, amibe 2 evőkanál olajat keverünk. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét, és színes cukorral díszítjük.