Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diókrémes mézes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 70 g vaj (vagy margarin)
  • 2 evőkanál méz
  • 500 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 10 g szalalkáli
  • 0,5 dl tej
  • 3 db tojás

A diókrémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 250 g darált dió
  • 250 g vaj (vagy margarin)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál rum
  • 30 db babapiskóta
  • rumos cukros tej (a babapiskóták locsolásához )

Elkészítése

A vajat, vagy margarint felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalács fűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben. A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a szalalkális tejet, és fokozatosan a lisztet. A keveréket jól kidolgozzuk fakanállal vagy kézi robotgéppel. Ezután letakarjuk fóliával, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd két cipóra osztjuk és kinyújtjuk. A lapokat kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük, sütés előtt villával megszurkálva őket. Világosra sütjük mindkét lapot.

A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd hozzákeverjük a darált diót és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a narancshéjat és a rumot, és alaposan összedolgozzuk. Az első süteménylapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótákkal, majd rákenjük a krém másik felét. Végül a második süteménylappal befedjük.

A mázhoz fehér csokoládét olvasztunk vízgőz felett, hozzákeverünk 2 evőkanál olajat, és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diokremes-mezes-szelet/