Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-almás rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás

Töltelék

  • 10 dkg darált dió
  • 1 kg alma
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • lekvár (ízlés szerint, pl. barack- vagy szilvalekvár )

Elkészítése

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Negyed részét félretesszük. A nagyobbik résszel kibélelünk egy 22*38-as tepsit, megkenjük lekvárral, és befedjük 1 kg uborkavágón legyalult, kézzel kinyomkodott almával, majd megszórjuk darált dióval. Az almát fahéjas porcukorral megszórjuk, és a tetejére a félretett tésztából sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-almas-racsos/