Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-aszalt gyümölcsös muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk mézes fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg darabolt dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • reszelt narancs és citromhéj


Elkészítése:

A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.

A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal és a sütőporral.

A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, sárgabarackot és áfonyát, majd keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, és kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverés 160 fokon 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-aszalt-gyumolcsos-muffin/