Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-babapiskótás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Diós piskóta

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 liter tej
  • 5 dl habtejszín

Valamint

  • 20 dkg babapiskóta (kb)
  • 5 adag frissen főtt kávé
  • 2 evőkanál rum vagy aroma

Tetejére

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Az egész tojásokat, a porcukrot és a sót elkezdjük felverni. Kb 8-10 perc alatt szépen kihabosodik és kifehéredik a tojásos keverék. Ekkor hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól elkeverjük.

Egy nagyobb habverővel óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a diót.

A kész piskótamasszát sütőpapírral bélelt 22* 32 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat, cukrot és kevés tejet elkeverünk csomómentesre, majd a többi tejjel felöntjük és sűsűre főzzük, ezután folpackkal letakarva kihűtjük.

A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a pudingot és stabil krémmé keverjük pár perc alatt az egészet.

A piskótát lapjában félbevágjuk. Az alját visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható keretbe, majd rákenjük a vaníliás krém 1/3-át, majd kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával és rákenjük a krém újabb harmad részét. A krémre rátesszük a másik lapot és végül megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kakaóporral.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-babapiskotas-suti/