Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 25 dkg vaj 6 tojás sárgája Töltelék: 30 dkg darált dió 30 dkg porcukor 6 tojásfehérje 2 cs vaníliás cukor Szóráshoz: 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni. A tésztából egyforma, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ellak
Beküldte: 2013.12.17.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojás sárgája

Töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás cukor

Szóráshoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni.
A tésztából egyforma, kb 40 darabnyi, kis golyót csinálok. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtom a lisztezett gyúródeszkán.

A kerek kis lapokat megtöltöm a töltelékkel. Összefogom a széleit középen, megcsavarom kissé. Batyut készítek belőlük.
A kis batyukat tepsibe rakom, 0,5 cm-re egymástól (esetleg muffin vagy mini kuglóf formában is lehet sütni). Előmelegített sütőben (180 fok) halvány sárgára sütöm.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék, elegendő 40 kis batyuba.

Amikor már langyosra hűltek a batyuk, egyenként megforgatom a vaníliás porcukorban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is