Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós citromkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

A piskótalapok kenéséhez

  • baracklekvár

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítése

Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral(25×39 cm) és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.

Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

(kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba)

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-citromkocka/