Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós csiga és kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 evőkanál margarin
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg porcukor

Töltelék

  • 25 dkg darát dió
  • 20 dkg porcukor

Kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük. Az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Beletesszük a margarint és a porcukrot is, és lágy, könnyen gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük felvert tojással. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a porcukorral, és a tésztára szórjuk.

Ha diós csigát készítünk, a tésztát feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Ha inkább kalácsot szeretnénk, egészben hagyjuk a tekercset, és úgy tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tetejét ismét lekenjük felvert tojással, majd 180–200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk, a tölteléket feldobhatjuk egy kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal. A kalács tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával is, így még ünnepibb hatást kelt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-csiga-es-kalacs/