Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Diós csoda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Diós lap: 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 15 dkg darált dió 7 dkg rétes liszt 1 kávéskanál sütőpor 4 tojás fehérje Fehér lap: 15 dkg porcukor 4 tojás sárgája Krém: 7 dkg margarin 5 dkg porcukor 7 dkg darált dió 1 vaníliás pudingpor 3 dl tej Tetejére: 7 dkg darált dió 1 cs […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Diós lap:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 7 dkg rétes liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 tojás fehérje

Fehér lap:

  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája

Krém:

  • 7 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 7 dkg darált dió
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

Tetejére:

  • 7 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.

A második réteghez a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára kenjük. Forró sütőben még kb 10 percig sütjük, vagyis addig amíg a krém meg nem szilárdul a tésztán, majd a tepsiben kihűtjük.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre felfőzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt akkor a margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A diós krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral elkevert dióval. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is