Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sütemény egy ízekben igazán gazdag és ínycsiklandó sütemény, amely tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra. A három réteg: a diós tészta, a sárga krém és a pudingkrém tökéletes harmóniát alkot, a tetején lévő csokoládéval és darált dióval pedig még különlegesebbé válik. Egy igazi édes élvezet, amit mindenki imádni fog.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.12.03.

Tészta:

Sárga réteg:

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd végül a tojásfehérjék felvert habját.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk és 10 percig sütjük.

Sárga réteg:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.

A sárga krémet az elősütött tésztára kenjük és további 10 percig sütjük vagy amíg a sárga réteg megszilárdul.

Krém:

A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a darált diót.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk, végül a rumot is belekeverjük.

Összeállítás:

A diós krémet a megsült tésztára kenjük, majd csokoládé darabokkal és darált dióval díszítjük.

Tipp

A csokoládé darabokat felolvaszthatjuk és csokoládé ganache-t is készíthetünk a tetejére, így extra finom és krémes lesz. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, egy kis fahéjat is adhatunk a diós krémhez.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is