Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 7 dkg rétesliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 tojásfehérje

Sárga réteg:

  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája

Krém:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál rum

Tetejére:

  • fehér csokoládé forgács
  • 7 dkg darált dió

Elkészítése

Tészta:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd végül a tojásfehérjék felvert habját.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk és 10 percig sütjük.

Sárga réteg:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.

A sárga krémet az elősütött tésztára kenjük és további 10 percig sütjük vagy amíg a sárga réteg megszilárdul.

Krém:

A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a darált diót.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk, végül a rumot is belekeverjük.

Összeállítás:

A diós krémet a megsült tésztára kenjük, majd csokoládé darabokkal és darált dióval díszítjük.

Tipp

A csokoládé darabokat felolvaszthatjuk és csokoládé ganache-t is készíthetünk a tetejére, így extra finom és krémes lesz. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, egy kis fahéjat is adhatunk a diós krémhez.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-csoda-3/