Tészta:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd végül a tojásfehérjék felvert habját.
Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen eloszlatjuk és 10 percig sütjük.
Sárga réteg:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük.
A sárga krémet az elősütött tésztára kenjük és további 10 percig sütjük vagy amíg a sárga réteg megszilárdul.
Krém:
A pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a darált diót.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk, végül a rumot is belekeverjük.
Összeállítás:
A diós krémet a megsült tésztára kenjük, majd csokoládé darabokkal és darált dióval díszítjük.
Tipp
A csokoládé darabokat felolvaszthatjuk és csokoládé ganache-t is készíthetünk a tetejére, így extra finom és krémes lesz. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, egy kis fahéjat is adhatunk a diós krémhez.