Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg finomliszt 1 kk sütőpor 10 dkg vágott dió 20 dkg étcsoki 10 dkg vaj 15 dkg cukor 3 db tojás A csokis habhoz: 5 dl habtejszín 20 dkg csokoládé A sütéshez: 22×36 cm-es tepsi szilikonos sütőpapír Elkészítése: A krém elkészítés: 3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.10.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 10 dkg vágott dió
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás

A csokis habhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg csokoládé

A sütéshez:

  • 22×36 cm-es tepsi
  • szilikonos sütőpapír


Elkészítése:

A krém elkészítés:

3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük és feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.

Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük.

A csokis tejszínt jó keményre verjük, kihabosítjuk, a felvert tejszínt apránként hozzá adva jól kihabosítjuk.

A tészta készítés:

A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük gépi habverővel.

A lisztet a sütőporral, vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal hozzá keverjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt megsütjük.

A kihűlt tésztára simítjuk a csokis habot.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is