Elkészítése
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot lassan beleszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a rumaromát is. Végül a darált diót adjuk a habhoz, és óvatosan, egyenletesen elkeverjük.
A masszát egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg kb. a felére összeesik és besűrűsödik. Ezután tálcára simítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A kihűlt masszából teáskanálnyi adagokat veszünk, és kézzel kiflivé sodorjuk. A kifliket a tepsire sorakoztatjuk, majd 25 percig sütjük 170-180 °C-on, amíg megszilárdulnak.
A tortabevonót felolvasztjuk, belekeverjük az étolajat, majd a kész kiflik végeit a csokiba mártjuk. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni.
