Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-csokis kifli egyszerű alapanyagokból készülő, mégis mutatós aprósütemény. Ünnepekre és hétköznapokra is jó választás, mert előre elkészítve is jól tartható. Ha szereted a diós édességeket, ez a kifli gyorsan a kedvenceddé válik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot lassan beleszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a rumaromát is. Végül a darált diót adjuk a habhoz, és óvatosan, egyenletesen elkeverjük.

A masszát egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg kb. a felére összeesik és besűrűsödik. Ezután tálcára simítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A kihűlt masszából teáskanálnyi adagokat veszünk, és kézzel kiflivé sodorjuk. A kifliket a tepsire sorakoztatjuk, majd 25 percig sütjük 170-180 °C-on, amíg megszilárdulnak.

A tortabevonót felolvasztjuk, belekeverjük az étolajat, majd a kész kiflik végeit a csokiba mártjuk. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is