Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-csokis kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

  • 6

1

  • db

2

  • tojásfehérje

3

4

  • 15

5

  • dkg

6

  • porcukor

7

8

  • 1

9

  • csomag

10

  • vaníliás cukor

11

12

  • 1

13

  • kávéskanál

14

  • rumaroma

15

16

  • 40

17

  • dkg

18

  • darált dió

19

20

  • 1

21

  • tábla

22

  • tortabevonó

23

24

  • 1

25

  • kávékanál

26

  • étolaj

27

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot lassan beleszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a rumaromát is. Végül a darált diót adjuk a habhoz, és óvatosan, egyenletesen elkeverjük.

A masszát egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg kb. a felére összeesik és besűrűsödik. Ezután tálcára simítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A kihűlt masszából teáskanálnyi adagokat veszünk, és kézzel kiflivé sodorjuk. A kifliket a tepsire sorakoztatjuk, majd 25 percig sütjük 170-180 °C-on, amíg megszilárdulnak.

A tortabevonót felolvasztjuk, belekeverjük az étolajat, majd a kész kiflik végeit a csokiba mártjuk. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-csokis-kiflik/