Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-csokis, lekváros szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 7 g szalalkáli ( 7,5 g )
  • 1 dl tej (kb)

Töltelék

  • 5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 30 dkg baracklekvár

Tetejére

  • 70 g étcsokoládé
  • 70 ml tejszín

Elkészítése

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük kb 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.

A tésztát a hűtőből kivéve 4 részre osztjuk, majd egyenként tepsi méretűre (20*30 cm) nyújtjuk és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Összeállítjuk a sütit: lap, lekvár bőven, lap, a diós-csokis töltelék, lap, lekvár és lap. Érdemes a tepsiben összeállítani vagy egy állítható sütikeretben.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével. Díszíthetjük dekorcukorral. Amint a máz megdermedt, szeletelhetjük is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-csokis-lekvaros-szelet/