Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-darás krémes egy klasszikus, réteges sütemény, amelyben a könnyű piskóta, a diós-grízes krém és a csokoládémáz tökéletes harmóniát alkot. Kiadós, ünnepi desszert, amely bármilyen alkalomra elkészíthető, és biztosan elnyeri a család és a vendégek tetszését.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a 20×38 cm-es tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral, vízzel és rummal (vagy aromával) habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, a sütőport, a szódaport és a darált diót összekeverjük, majd apránként a tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A masszát a tepsibe simítjuk, és 15–20 perc alatt tűpróbáig sütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd két lapra vágjuk.

Krém elkészítése

A tejet felforraljuk, belekeverjük a vaníliás cukrot, a búzadarát és egy csipet sót, majd sűrű tejbegrízt főzünk. Hozzáadjuk a darált diót, majd teljesen kihűtjük. A tetejét fóliával fedjük, hogy ne bőrösödjön. A margarint a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a kihűlt grízes-diós masszát apránként hozzáadagolva habos krémet készítünk. Egy kevés citromlével frissítjük az ízét.

Sütemény összeállítása

Az alsó piskótalapot megkenjük a krém háromnegyedével, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét a maradék krémmel egyenletesen elsimítjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a gőz felett megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és díszíthetjük kevés darált dióval.

Tálalás

A süteményt újra hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így szép, egyenletes szeleteket kapunk.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk kevés reszelt narancshéjjal vagy egy kevés rumaromával, így még különlegesebb ízt érhetünk el. Ha szeretnénk, a tetejére étcsokoládé helyett tejcsokoládét is használhatunk az édesebb ízek kedvelőinek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is