Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit kb 10-15 percig dagasztunk. A kész tészta tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és puha vagy olvasztott és visszahűtött vajjal lekenjük, majd kb 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A nagyobb méretű fém habroló formákat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Olgis
Beküldte: 2021.09.20.

Tésztához

Kenéshez

Forgatáshoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit kb 10-15 percig dagasztunk.

A kész tészta tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és puha vagy olvasztott és visszahűtött vajjal lekenjük, majd kb 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A nagyobb méretű fém habroló formákat lekenjük olajjal és a feldarabolt tésztát rátekerjük úgy, hogy fedje egymást a tészta.

A formára tekert tésztát tojásfehérjével lekenjük és tepsire sorakoztatjuk. Kb 20 percig kelesztjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük és a megformázott tésztát kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón beleforgatjuk a dió és cukor keverékébe, majd óvatosan lehúzzuk a formáról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Olgis
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is