Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós duda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál vaj vagy 2 ek zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • só

Kenéshez

  • 5 dkg vaj
  • 1 enyhén felvert tojásfehérje

Forgatáshoz

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit kb 10-15 percig dagasztunk.

A kész tészta tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és puha vagy olvasztott és visszahűtött vajjal lekenjük, majd kb 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A nagyobb méretű fém habroló formákat lekenjük olajjal és a feldarabolt tésztát rátekerjük úgy, hogy fedje egymást a tészta.

A formára tekert tésztát tojásfehérjével lekenjük és tepsire sorakoztatjuk. Kb 20 percig kelesztjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük és a megformázott tésztát kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón beleforgatjuk a dió és cukor keverékébe, majd óvatosan lehúzzuk a formáról.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-duda/