Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2,5 dl tej 0,5 dl olaj 2 ek cukor 1 csipet só 2,5 dkg élesztő 20 dkg darált mák 20 dkg darált dió 40 dkg cukor 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár) 1 tojássárgája Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.03.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg cukor
  • 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár)
  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék meleg tejet, a cukrot, pici sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A kelt tésztát 2 részre osztjuk, és kisodorjuk.

A darált mákhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál meggylekvárt, és alaposan összekeverjük.
A darált dióhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál baracklekvárt, és alaposan összekeverjük.

A kisodort tésztát megtöltjük a mákos és diós töltelékkel, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=dW-ZRi_qp6w[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is