Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 125 g liszt 1 nagy csipet sütőpor 50 g porcukor 50 g darált dió 100 g margarin 21 db dió fél díszíteni Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle. Zacskóba téve pár órát, vagy egy éjszakát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.04.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 1 nagy csipet sütőpor
  • 50 g porcukor
  • 50 g darált dió
  • 100 g margarin
  • 21 db dió fél díszíteni


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a darált dióval, majd összedolgozzuk a margarinnal. Picit ragadós a tészta, ezért lisztezett felületen gombócot formázunk belőle.
Zacskóba téve pár órát, vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

A lehűlt tésztából diónyi darabot a kezünkbe véve kisujjnyi vastag, kb. 14 cm hosszú rudakat sodrunk, aminek a két végét összeillesztjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Minden illesztésnél a tésztába nyomunk óvatosan egy fél diót.

170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

[box style=”info”]Maradt egy kevés darált dió, nem túl sok, azt sem tudtam, hogy mibe lenne elegendő. Így ebbe az egyszerű, de mégis szokatlan formájú sütibe került. Puha, omlós, jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A kicsik elsőnek a diót csipegették le a tetejéről :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is