Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, habos mini torták recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek víz
  • 4 ek darált dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 3 evőkanál eperlekvár
  • a díszítéshez friss eper


Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét és keményre verjük.

A tojássárgákat a maradék cukorral és a vízzel fehéredséig keverjük.

A liszthez hozzáadjuk sütőport, szódabikarbónát, darált diót, majd a keveréket a tojássárgákhoz adjuk és alaposan összeforgatjuk. Az egészet fellazítjuk a hab negyedével, majd a többit lazán beleforgatjuk anélkül, hogy a maradék habot összetörnénk.

Egy közepes tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát.

180 fokon kb 12-15 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A tejszínt keményre felverjük. A kihűlt lapot közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis tortácskákat egyenként megkenjük lekvárral. A tejszínt habzsákba töltjük, majd egyenként feldíszítjük a sütiket és a tetejére friss, felezett epreket teszünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-habos-mini-tortak/