Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Diós-habos sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-habos sütemény egy elegáns, ünnepi desszert, amely három rétegből áll: puha piskóta, lágy diókrém és légies tojáshab. A dió intenzív íze és a könnyű hab különlegessé teszi, vendégvárónak vagy családi alkalmakra is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.16.

Piskóta tészta

Diókrém

Hab

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Diókrém

A tejet, a lisztet és a cukrot folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a darált diót. Amikor teljesen kihűlt, a margarinnal simára keverjük.

Hab

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett, folyamatos keverés mellett kb. 15 perc alatt kemény habbá verjük.

Összeállítás

A kihűlt piskótát megkenjük a diókrémmel, majd egyenletesen rásimítjuk a tojáshabot. A tetejét durvára vágott dióval vagy cukorgyönggyel díszíthetjük.

Tipp

A süteményt szeletelés előtt érdemes legalább 1 órát hűtőben pihentetni, így a krém és a hab szépen megdermed. Ünnepi hangulatra törekedve csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is megszórhatjuk a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is