Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Diókrém
A tejet, a lisztet és a cukrot folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a darált diót. Amikor teljesen kihűlt, a margarinnal simára keverjük.
Hab
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett, folyamatos keverés mellett kb. 15 perc alatt kemény habbá verjük.
Összeállítás
A kihűlt piskótát megkenjük a diókrémmel, majd egyenletesen rásimítjuk a tojáshabot. A tetejét durvára vágott dióval vagy cukorgyönggyel díszíthetjük.
Tipp
A süteményt szeletelés előtt érdemes legalább 1 órát hűtőben pihentetni, így a krém és a hab szépen megdermed. Ünnepi hangulatra törekedve csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is megszórhatjuk a tetejét.

