Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-habos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta tészta

  • 5 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál forró víz

Diókrém

  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

Hab

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor (A diós-habos sütemény egy elegáns, ünnepi desszert, amely három rétegből áll: puha piskóta, lágy diókrém és légies tojáshab. A dió intenzív íze és a könnyű hab különlegessé teszi, vendégvárónak vagy családi alkalmakra is kiváló.)

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Diókrém

A tejet, a lisztet és a cukrot folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a darált diót. Amikor teljesen kihűlt, a margarinnal simára keverjük.

Hab

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett, folyamatos keverés mellett kb. 15 perc alatt kemény habbá verjük.

Összeállítás

A kihűlt piskótát megkenjük a diókrémmel, majd egyenletesen rásimítjuk a tojáshabot. A tetejét durvára vágott dióval vagy cukorgyönggyel díszíthetjük.

Tipp

A süteményt szeletelés előtt érdemes legalább 1 órát hűtőben pihentetni, így a krém és a hab szépen megdermed. Ünnepi hangulatra törekedve csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral is megszórhatjuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-habos-sutemeny/