Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós habos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 marék darált dió
  • 2 evőkanál méz

Hab

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • marék darált dió
  • egy zacskó vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 marék darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát készítünk annyi különbséggel, hogy mielőtt a tojás sárgájához forgatnánk a kemény habot előtte hozzáadjuk a darált diót és a mézet, majd végül a habot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta kisül addig elkészítjük a habot. Gőz felett a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot a kisült piskótára simítjuk, majd meghintjük a dió és a vaníliás cukor keverékével. Egy órán át hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-habos/