Hozzávalók:
Tészta:
- 37 dkg finomliszt
- 23 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 7 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom (reszelt héja, leve)
- 10 dkg sárgabaracklekvár
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 7 tojásfehérje
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, valamint a levét, az olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
Vajjal kikent, lisztezett, közepes tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
A lekvárt egyenletesen rákenjük.
Töltelék készítése:
A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el, majd tegyük be a sütőbe.
A sütőt 180 fokra állítva (légkeverés) megsütjük (kb. 30 perc).
A teteje kissé barnás, kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
[box style=”info”]A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, vagy csökkenthető.[/box]