Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg liszt 15 dkg darált dió 20 dkg margarin 10 dkg porcukor pici só lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz 10 dkg étcsoki 1 ek étolaj Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle! […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2016.12.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • pici só
  • lekvár vagy dzsem az összeragasztáshoz
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot és a darált diót, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint és jól összegyúrjuk. Eléggé laza és puha tészta lesz belőle!

Folpackba csomagoljuk és 1 éjszakát, de legalább 5-6 órát a hűtőben dermesztjük.

Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kisodorjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve, 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, hirtelen pirul!

Miután teljesen kihűltek a korongok, tetszés szerinti szilárdabb dzsemmel összeragasztjuk. (Nálunk ehhez a sütihez nagyon bevált a meggydzsem!)

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és bevonjuk vele az ischlereket (én ecsettel szoktam csokizni, úgymond befestem őket és rácsra téve hagyom megszilárdulni).

Díszítésképpen a még forró csokifelületre egy csipet darált diót lehet szórni, így szebbek a sütik!

Másnapra puhulós, rendkívül finom sütemény, de dobozba téve, hűvös helyen tárolva akár 2 hétig is eláll, tehát tipikus ünnepek előtti sütisütögetéshez ajánlom, kifejezetten ínyenceknek, akik szeretik a hasukat és éppen nem fogyókúráznak! 🙂

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]Kicsi adag, én a 3-4-szeresét szoktam elkészíteni! Ha többet készítünk, a hozzávalókat elég csak felszorozni![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is