Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg dió
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- lekvár
- étcsoki
Elkészítése:
Elmorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a diót, a sót, és összeforgatjuk. Ha kell, teszünk bele pici tejfölt. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hidegre tesszük.
Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük, amíg egy kis színt kap az alja.
Ha kihűlt, ízlés szerint megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy üres tésztával. Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival megbolondítjuk. Házi barack- és eperlekvárral készül általában.

