Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-kakaós csodasüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gyúrt tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • kevés tej

A piskótához

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A rudak töltéséhez

  • 20 dkg darált dió
  • cukor
  • baracklekvár

A mázhoz

  • 1 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej

A díszítéshez

  • 1 tábla tejcsoki
  • 1 tábla fehércsokoládé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot külön-külön 25×39 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk cukros dióval.

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat és a cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ezt a piskótamasszát a diós-rudas tésztalapokra öntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

A bevonat elkészítéséhez a margarint, a cukrot és a tejet gőz fölött robotgéppel sűrűre keverjük. Amikor már jól besűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, és addig keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz.

A kész bevonatot a kihűlt tésztára kenjük. Ha szeretnénk, csokoládéval is díszíthetjük a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kakaos-csodasuti-2/