Elkészítése
Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- kevés tej
- fél cs sütőpor
Piskóta:
- 2 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- baracklekvár
Máz:
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 ek tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a rudakra öntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és még tovább keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük.


