Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tej egy részét megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet, sót, cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz, majd belekeverjük a tojást, a rumot és a maradék tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát, és amikor már kezd szépen összeállni, fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Addig dagasztjuk, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.10.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A tej egy részét megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet, sót, cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz, majd belekeverjük a tojást, a rumot és a maradék tejet.

Elkezdjük dagasztani a tésztát, és amikor már kezd szépen összeállni, fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Ezután meleg helyen pihentetjük, amíg kétszeresére nem kel.

Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd sodrófával vékonyra nyújtjuk. A tésztából tortaformával (26-28 cm) három kört szaggatunk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az első tésztalapot, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk cukrozott, darált dióval. Erre rátesszük a második tésztalapot, megkenjük vajjal, majd a harmadik lappal borítjuk be.

A közepétől kiindulva, mint egy pizzát, bevágjuk a felső lapot szinte a széléig (kb. 2 cm-t hagyunk ki). A bevágott tésztadarabokat kifordítjuk. Miután ezzel elkészültünk, kivágunk három kisebb kört, ami a tészta közepébe belefér, és megismételjük az eljárást. A közepébe kisebb köröket vágunk, de ezeket már nem vágjuk ki, csak megkenjük felvert tojással.

Közepes lángon aranybarnára sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Sztori:

A tévében láttam egy műsorban valami hasonlót, de ott nem kenték meg dióval, üresen tálalták. Így dióval azonban nagyon finom és mutatós lett.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is