Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a tejfölt, végül óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A fűszeres morzsához a lisztet, a diót, a hideg margarint, a cukrot, a sütőport, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.15.

Tésztához

A töltelékhez

A fűszeres morzsához

Elkészítése

A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a tejfölt, végül óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A fűszeres morzsához a lisztet, a diót, a hideg margarint, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót összedolgozzuk, amíg morzsás állagot nem kapunk.

Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első adag tésztát a forma aljába simítjuk, majd megszórjuk a töltelék felével. Erre jön a második adag tészta, amit a töltelék másik felével szórunk meg. Végül befedjük a harmadik adag tésztával, és a tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.

A kalácsot előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Tipp: Ez a kalács rendkívül finom és puha. Bátran készítsétek el, nem fogtok csalódni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is