Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 22 dkg margarin
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 17 dkg tejföl

A töltelékhez

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

A fűszeres morzsához

  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg margarin (hideg )
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítése

A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a tejfölt, végül óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A fűszeres morzsához a lisztet, a diót, a hideg margarint, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót összedolgozzuk, amíg morzsás állagot nem kapunk.

Egy kalácsformát sütőpapírral kibélelünk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első adag tésztát a forma aljába simítjuk, majd megszórjuk a töltelék felével. Erre jön a második adag tészta, amit a töltelék másik felével szórunk meg. Végül befedjük a harmadik adag tésztával, és a tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.

A kalácsot előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Tipp: Ez a kalács rendkívül finom és puha. Bátran készítsétek el, nem fogtok csalódni!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kalacs-2/