Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-karamellás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krémhez

  • 2 csomag karamellí zű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Csokiöntethez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, aztán pedig a darált diót is. Ezt a masszát apránként adagolva, óvatosan összekeverjük a felvert habbal.

Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk (sűrű lesz!) és kihűtjük. A vajat alaposan keverjük ki a cukorral, majd a kihűlt pudinggal együtt keverjük egészen addig, amíg csomómentes, selymes állagú nem lesz.

A csokiöntethez a csokit gőz felett olvasszuk fel és adjuk hozzá az étolajat.

Miután kihűlt a diós piskótánk, a tetejére rásimítjuk a karamell krémet és rácsorgatjuk a csokiöntetet.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-karamellas/