Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós, kávés kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezTészta

  • 6 tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 80 g finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 10 g vaníliás porcukor
  • 160 g darált dió

Locsoláshoz

  • 30 ml főtt kávé

Krém

  • 6 tojássárgája
  • 800 ml tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 csomag vaníliás porcukor
  • 6 evőkanál cukor

Csokimáz

  • 50 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 10 g instant kávé

Díszítéshez (opciónális)

  • egész dió

Elkészítése

Tészta:

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.

A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.

Krém:

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.

A krémet még forrón rásimítjuk a diós lapra és hideg helyre tesszük.

Csokimáz:

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük, amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kaves-kocka/