Elkészítése
észta
A vajat, a lisztet, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a sütőport összegyúrjuk, majd a tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Töltelék
A tojássárgákat a cukorral, a kakaóporral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a darált dióval összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a diós-kávés masszába.
Összeállítás és sütés
A tepsit (20×30 cm) kizsírozzuk és liszttel megszórjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. A pitét porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Tipp
A sütemény különösen finom, ha egy éjszakát pihentetjük, mert így a kávés-diós ízek jobban összeérnek. Tálalhatjuk vaníliás tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagyival is.
