Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-kávés pite különleges, illatos sütemény, amelyben a dió és a kávé íze harmonikusan találkozik. A kakaó és a vanília tovább gazdagítja a tölteléket, míg a vajjal készült omlós tészta tökéletes keretet ad neki. Ünnepi alkalmakra vagy kávé mellé is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.21.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

észta

A vajat, a lisztet, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a sütőport összegyúrjuk, majd a tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Töltelék

A tojássárgákat a cukorral, a kakaóporral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a darált dióval összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a diós-kávés masszába.

Összeállítás és sütés

A tepsit (20×30 cm) kizsírozzuk és liszttel megszórjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. A pitét porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A sütemény különösen finom, ha egy éjszakát pihentetjük, mert így a kávés-diós ízek jobban összeérnek. Tálalhatjuk vaníliás tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagyival is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is