Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-kávés pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kávé
  • 15 dkg darált dió

Elkészítése

észta

A vajat, a lisztet, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a sütőport összegyúrjuk, majd a tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Töltelék

A tojássárgákat a cukorral, a kakaóporral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a darált dióval összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a diós-kávés masszába.

Összeállítás és sütés

A tepsit (20×30 cm) kizsírozzuk és liszttel megszórjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük a tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. A pitét porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A sütemény különösen finom, ha egy éjszakát pihentetjük, mert így a kávés-diós ízek jobban összeérnek. Tálalhatjuk vaníliás tejszínhabbal vagy egy gombóc vaníliafagyival is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kaves-pite/