Elkészítése
Tészta:
A porcukrot, a kávét és a tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. A kész krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
Teteje:
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krém tetejére öntjük, és egy spatulával egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.
Tálalás:
A süteményt szeletekre vágva kínáljuk.
