Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Diós- kávés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A porcukrot, a kávét és a tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni. Krém: A tojássárgáját […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.25.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A porcukrot, a kávét és a tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. A kész krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tészta tetejére.

Teteje:

A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krém tetejére öntjük, és egy spatulával egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tálalás:

A süteményt szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is