Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 200 g sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek víz
- 150 g cukor
- 150 g darált dió
A töltelékhez:
- 250 g porcukor
- 250 g vaj
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml kávé
Elkészítése:
A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzáadjuk a darált diót és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A porcukrot és a tojássárgát alaposan kikeverjük majd hozzáadjuk a puha vajat és a vaníliás cukrot. Alaposan átkeverjük és hozzáadjuk a forró kávét.
Habverővel addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel megkenjük a sütemény tetejét és durvára darált dióval megszórjuk. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.


