Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós- kávés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl kávé
  • 4 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg dió
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Tetejére

  • 100 g tortabevonó

Elkészítése

Tészta:

A porcukrot, a kávét és a tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A krémet hagyjuk kihűlni.

Közben a vajat, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. A kész krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tészta tetejére.

Teteje:

A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krém tetejére öntjük, és egy spatulával egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tálalás:

A süteményt szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kaves-szelet/