Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 7 db tojás (szétválasztva)
  • 14 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
  • 10 dkg darált dió

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • babapiskóta (rumos kávéba mártva )

Elkészítése

A pudingport 7 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport, a morzsát és a darált diót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük a piskótát.

A habtejszínt 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot. A krém felét rákenjük a piskótára, majd a rumos kávéba mártott babapiskótákat sorban rárakjuk a krémes tésztára. Végül a megmaradt krémet rákenjük a piskóta tetejére, és csokireszelékkel megszórjuk.

Hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-kevert-3/